دارت گروپ
دارت گروپ
طراحی سایت یا شبکه‌ اجتماعی؟
  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. سایت
  6. /
  7. طراحی سایت یا شبکه‌…
طراحی سایت یا شبکه‌ اجتماعی؟
طراحی سایت یا شبکه های اجتماعی

در این مقاله، قصد داریم به مقایسه سایت و شبکه‌های اجتماعی از جنبه‌های مختلف بپردازیم تا کسب‌وکارها بتوانند تصمیم بگیرند کدام گزینه برای آن‌ها مناسب‌تر است.

زمانی که مدیر عاملان و صاحبان کسب و کار به فکر توسعه و گرفتن سهم بیشتری از بازار هستند، اولین گزینه راه اندازی کانال های متفاوت ارتباط با مشتریان به منظور فروش کالا و یا ارائه خدمات بیشتر و بهتر است. در دنیای امروز، اینترنت به یکی از مهم‌ترین ابزارهای کسب‌وکار تبدیل شده است. کسب‌وکارها برای معرفی خود به مشتریان، ارائه محصولات و خدمات، و ارتباط با مشتریان نیاز به حضور در اینترنت دارند. دو راه اصلی برای حضور کسب‌وکارها در اینترنت، طراحی سایت و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی است.

در واقع انتخاب بین این دو کانال کار چندان آسانی نیست و قبل از پاسخ باید به سوالات دیگری هم فکر کنیم. به طور مثال :

طراحی سایت و یا ایجاد پیج در شبکه های اجتماعی

  • کدام برای فروش بیشتر؟
  • کدام برای برندینگ بهتر است؟
  • کدام برای ارتباط با مشتریان بهتر است؟
  • کدام برای سئو بهتر است؟
  • کدام برای هزینه کمتر؟
  • کدام برای مدیریت آسان‌تر؟
  • کدام برای آینده کسب‌وکار مناسب است؟
  • کدام برای کسب‌وکار ضروری است؟
  • کدام برای کسب‌وکار کافی است؟

پاسخ به این سوالات به عوامل مختلفی بستگی دارد و شاید مهم ترین نکته ای که به آن هنوز اشاره نکرده ایم نوع کسب و کار هدف است.

  • هدف کسب و کار،
  • مخاطب هدف
  • بودجه در نظر گرفته شده

همگی عواملی هستند که در جلسات تکمیل بیزینس مدل و بیزینس پلن، صاحبان کسب و کار و کارشناسان دیجیتال مارکتینگ برای پاسخ به سوالات بالا، بررسی میکنند. کارشناسان گروه نرم افزاری دارندگان ایده های رهنما تجارت (دارت گروپ) همواره در جلسات رایگان مشاوره با مدیران و صاحبان کسب و کار با بررسی این پارامترها برای انتخاب بهترین کانال های ارتباط با مشتریان تلاش میکنند.

اما در ادامه بدون در نظر گرفتن نوع کسب و کار و با محوریت قابلیت های سایت و پیج ها در شبکه های اجتماعی موجود، پارامترهایی را در نظر گرفتیم و به مقایسه کلی بین سایت و شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها پرداختیم :

  • قابلیت شخصی‌سازی : سایت‌ها در مقایسه با پیج ها کاملاً قابل شخصی‌سازی هستند و کسب‌وکارها می‌توانند آن‌ها را متناسب با نیازهای خود طراحی کنند و در صورت نیاز و یا توسعه کسب و کار، سایت ها قابلیت ارتقا و یا اضافه شدن امکانات بیشتر را خواهد داشت.
  • قابلیت نمایش محتوا: سایت‌ها فضای کافی برای نمایش محتوای کامل و مقالات به صورت دسته بندی و سازماندهی شده را دارند. و این به کارشناسان فروش کمک میکند تا چرخه، ایجاد نیاز، ارائه راه حل و فروش موفق را به طور کامل پیاده سازی کنند همینطور کسب‌وکارهای با حجم محتوای زیاد، مانند کسب‌وکارهای آموزشی، به سایت نیاز دارند تا بتوانند محتوای خود را به‌طور کامل و جامع ارائه دهند. کسب‌وکارهای با حجم محتوای کم، مانند کسب‌وکارهای خرده‌فروشی، می‌توانند فقط از شبکه‌های اجتماعی برای ارائه محتوای خود استفاده کنند. بنابراین اگر کسب و کار نیاز به ارائه اطلاعات جامع در مورد محصولات و خدمات دارد، سایت گزینه بهتری است.
  • قابلیت سئو: سایت‌ها از نظر سئو دارای مزایای زیادی هستند و می‌توانند در نتایج جستجو رتبه خوبی کسب کنند. موتورهای جستجو مانند گوگل  محتوای سایت‌ها را بر اساس عوامل مختلفی مانند کلمات کلیدی، ساختار محتوا، و کیفیت محتوا رتبه‌بندی می‌کنند.رتبه بالاتر در نتایج جستجو به معنای دیده شدن بیشتر کسب‌وکار در اینترنت است. کسب‌وکارهای با رتبه بالاتر در نتایج جستجو می‌توانند مشتریان بیشتری جذب کنند و فروش بیشتری داشته باشند.
  • قابلیت ارتباط با مشتریان : شبکه های اجتماعی و سایت‌ها هر دو ابزارهای مناسبی برای ارتباط با مشتریان هستند و کسب‌وکارها می‌توانند از طریق آن‌ها با مشتریان خود تعامل داشته باشند. سایت‌ها می‌توانند امکاناتی مانند فرم تماس، چت آنلاین، و نظرات را در اختیار کاربران قرار دهند. این امکانات به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و از نظرات آنها برای بهبود کسب‌وکار خود استفاده کنند. البته شبکه‌های اجتماعی به‌راحتی در دسترس هستند و مخاطبان زیادی دارند به همین دلیل ابزار مناسبی برای بازاریابی و تبلیغات به شمار می آیند.
  • سهولت مدیریت : مبنا ایجاد شبکه های اجتماعی سهولت مدیریت بوده است تا هر فرد در هر رنج سنی بتواند برای ارتباط با دیگران از آن استفاده کند. در سیستم های مدیریت محتوا سایت ها مانند وردپرس نیز سعی شده با استفاده از ابزارهای آماده نیاز کمتری به برنامه نویسی وجود داشته باشد.
  • آینده‌نگری : با توجه به شرایط کشور در زمینه شبکه های اجتماعی و اینکه یک شبکه اجتماعی پایداری و دوام کمتری نسبت به ساختار کلی اینترنت دارد، لذا توصیه اکید کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، برای کسب و کار های متوسط و بزرگ استفاده از یک سایت پایدار برای مواقع بحران است.
  • اثربخشی در فروش : مسلما فروش زمانی اتفاق خواهد افتاد که مشتریان به کسب و کار اعتماد داشته باشند. وجود قانون گذاری و کاهش احتمال کلاه برداری در سایت های اینترنتی که ساختار درست و نماد اعتماد الکترونیکی دارند باعث افزایش چشم گیر نرخ معاملات موفق خواهد شد.
  • تأثیر در برندینگ : هیچ یک از برندهای مطرح در کسب و کار فقط به ایجاد یک پیج در شبکه های اجتماعی اکتفا نمیکنند. از الزامات برندینگ داشتن هویت تجاری مستقل است. ایجاد هویت بصری، طراحی سایت و داشتن شبکه های اجتماعی به صورت یکپارچه راه برندینگ را هموار و سریع تر خواهد کرد.
  • هزینه : واضح است که راه اندازی سایت نسبت به یک پیج در شبکه های اجتماعی هزینه بر است ولی برای سایت و پیج در زمینه نگهداری، تولید محتوا و تبلیغات باید بودجه مناسب در نظر گرفت.
  • نیاز به دانش فنی : راه‌اندازی و مدیریت یک پیج و سایت با کیفیت بالا نیاز به دانش فنی داشته و استراتژی های خاص خود را طلب میکند.
  • نیاز به زمان و انرژی : راه‌اندازی و پشتیبانی یک سایت و یا یک پیج در شبکه های اجتماعی زمان‌بر و انرژی‌بر است. و هر چه میزان رسیدگی بیشتر باشد، برتری نسبت به رقبا بیشتر بوده و به نتایج بهتری خواهید رسید.

نتیجه‌گیری:

در نهایت، تصمیم گیری در مورد اینکه برای کسب و کار شما سایت بهتر است یا شبکه های اجتماعی، یک تصمیم استراتژیک است که باید بر اساس معیار ضرورت یا کفایت و عوامل مختلف گرفته شود. اگرچه در اکثر کسب و کارهای متوسط و بزرگ کارشناسان دیجیتال مارکتینگ وجود هر دو کانال با استراتژی های متفاوت را توصیه میکنند.

مطالب مرتبط وبلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *